Naš trener – Srđan Šabanović

Naš trenerski tim – Srđan Šabanović

Srđan Šabanović rođen je 22. februara 1978. godine u Beogradu, SFRJ.

Srđanova karijera obuhvata širok spektar iskustava u sportu, posebno u alpskom skijanju. Od jula 2022. godine obavlja funkciju glavnog trenera u Skijaškom klubu „Crvena zvezda.“ Pre toga, od jula 2011. do maja 2022. godine, bio je koordinator nacionalnih sportskih programa u Olimpijskom komitetu Srbije, gde je radio na razvoju i implementaciji programa za najtalentovanije mlade sportiste, uključujući pripreme za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. i Tokiju 2020.

Tokom svoje karijere, Srđan je bio selektor reprezentacije Srbije u alpskom skijanju od 2000. do 2009. godine, gde je planirao i sprovodio programe za sportiste i timove. Takođe je osnivač i trener Skijaškog kluba „ARES“ u Beogradu od 2013. godine. Kao suosnivač i glavni trener Skijaškog kluba „BSK,“ doprineo je razvoju takmičenja na svetskom nivou, uključujući dva svetska prvenstva i tri svetska juniorska prvenstva.

Pored trenerskog rada, Srđan ima bogato iskustvo u različitim oblastima. Radio je u Vojnobezbednosnoj agenciji Ministarstva odbrane i bio analitičar u procesu privatizacije u Srbiji. Kao profesionalni alpski skijaš, reprezentovao je Jugoslaviju na Zimskoj Univerzijadi 1999. i Svetskom juniorskom prvenstvu 1997.

Obrazovanje je Srđan stekao na Univerzitetu u Beogradu, gde je diplomirao pravo, a zatim završio master studije iz bezbednosti i organizovanog kriminala. Takođe, pohađao je Ski Academy u Austriji i stekao zvanje međunarodnog instruktora skijanja.

Kao strastveni sportista, Srđan se pored skijanja bavi trčanjem, plivanjem, jedrenjem na dasci i putovanjima. Njegova posvećenost sportu i obrazovanju, kao i bogato iskustvo u radu s mladim talentima, čine ga istaknutom figurom u svetu skijanja.

Pin It on Pinterest

Share This