O nama

Istorijat

Ski klub Crvena Zvezda je osnovan 1946. godine. U prvim godinama postojanja, istakli su se Ljerka Kušec i alpski skijaš Petar Križ. 1970. godine usledio je nagli odlazak takmičara i klub prestaje sa radom.

Klub je obnovljen tek 1989. godine, a istaknuti skijaši su bili Krsto Đurović i Vuk Kovačević.

Ipak najveći uspeh u istoriji kluba ostvario je Slađan Ilić 1993. godine, kada je postao seniorski prvak države u slalomu i veleslalomu. Iste godine klub prestaje sa aktivnostima.

Za razliku od susednih zemalja u kojima su zimski sportovi afirmisani, rasprostranjeni i veoma aktuelni, u Srbiji se skijanje još uvek smatra elitnom zabavom, dostupnom samo bogatijim slojevima društva. Razlog za ovakav stav je, pored visokih komercijalnih cena zimskih turističkih destinacija, i nedostatak osmišljenih tematskih pograma, kao i njihovo neadekvatno predstavljanje široj javnosti.

S toga smo odlučili da reosnivanjem SSU Crvena Zvezda nastavimo sa tradicijom zdravog razvoja naše dece!

Ko smo mi?

Crvena Zvezda je sportsko skijaško udruženje koje je deo porodice Sportskog društva Crvena Zvezda.

 

Ciljevi kluba su:

Z

Popularizacija zimskih i planinskih sportova u najmlađoj populaciji.

Z

Podizanje kvaliteta sportskih rezultata u skijanju, snoubordu i drugim sportskim planinskim diciplinama – unapređenje kvaliteta takmičarskog skijanja, snouborda…

Z

Usmeravanje, vaspitanje i obrazovanje predškolske i školske dece i omladine ka zdravim navikama i kvalitetnim, pozitivnim vrednostima –  Zdrava deca – zdrava nacija.

Z

Povezivanje dece i omladine srpskog naciona – Srbija, region, dijaspora.

Z

Stavaranje trajnog kvalitetnog sistema edukacije po najpovoljnijim uslovima za najširu populaciju predškolske, školske dece i omladine.

Z

Organizacija i realizacija republičkih, regionalnih i međunardnih sportsko-rekreativnih manifestacija iz oblasti planinskih sportsko-rekreativnih disciplina – na snegu i bez snega.

Realizacija

Sportsko skijaško udružeenje Crvena Zvezda realizovaće prva tri navedena cilja kroz svoj prvi ski kamp i takmičarski pogon.

Ski Kamp počinje sa radom u nastupajućoj zimskoj sezoni 2019/2020 na Kopaoniku.

Program je koncipiran tako da na zabavan i eduativan način deca i omladina iz Srbije i dijaspore upoznaju, zavole i trajno uđu u svet snežnih sportova i planine. Zelimo na taj način da omasovimo i popularizujemo snežne sportove, uspostavimo temelje trajnog kvalitetnog sistema edukacije zasnovanog na najprestižnijm svetskim standardima i da napravimo zdrave ljude i možda buduće prvake u skijanju, bordu i nordijskom skijanju.

Pored treninga na snegu polaznici kampa imaće progam animacije i edukativna predavanja na temu skijanja, kao i treninge i druge organizovane grupne aktivnosti u zatvorenom prostoru.

Kamp će svoj program i rad nastaviti i u periodu bez snega oslanjajući se na druge planinske sportsko rekreativne discipline za koje sneg nije uslov realizacije.

Poseban segment programa Kampa odnosi se na upoznavanje sa istorijsko kuturnim nasleđem i ekološkim specifičnostima konkretne destinacije. Ovaj segment deo je programa i u sezoni sa i bez snega.

Obzirom da je Kamp deo klupskih aktivnosti i za roditelje dece biće realizovan poseban program tokom boravka njihove dece u kampu.

Podaci o Ski klubu Crvena zvezda 

NAZIV: Sportsko Skijaško udruženje Crvena zvezda

MATIČNI BR: 28719477

PIB: 111485712

ADRESA SEDIŠTA: Ljutice Bogdana 1a

Pin It on Pinterest

Share This